Domowa wersja słynnych, znanych i lubianych pralinek. Pachnące kokosem i migdałami, zachwycą gości na uroczystym objedzie lub przyjęciu.
40 min
Dla 6 osób
Składniki:
300 g ciasta biszkoptowego, drożdżowego oraz sękacza
200 g serka mascarpone
150 g kremu kokosowego
150 g cukru pudru do optoczenia
100 g herbatników
100 ml śmietanki kokosowej uzyskanej z mleczka kokosowego
100 g wiórków kokosowych
Domowe pralinki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mleczka kokosowego odlewamy wodę. Pozostała śmietankę chłodzimy w lodówce przez całą noc. Herbatniki, biszkopty, sękacz i ciasto drożdżowe miksujemy na drobne kawałki. Do masy dodajemy wiórki kokosowe, serek mascarpone, krem kokosowy oraz śmietankę kokosową. Całość mieszamy ze sobą. Całość chłodzimy w lodówce przez cztery godziny. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które obtaczamy w cukrze pudrze. Ponownie chłodzimy dwie godziny. Po upływie dwóch godzin pralinki są gotowe do jedzenia.
Komentarze