Domowe pralinki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Domowa wersja słynnych, znanych i lubianych pralinek. Pachnące kokosem i migdałami, zachwycą gości na uroczystym objedzie lub przyjęciu.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 300 g ciasta biszkoptowego, drożdżowego oraz sękacza
    200 g serka mascarpone
    150 g kremu kokosowego
    150 g cukru pudru do optoczenia
    100 g herbatników
    100 ml śmietanki kokosowej uzyskanej z mleczka kokosowego
    100 g wiórków kokosowych

Domowe pralinki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleczka kokosowego odlewamy wodę. Pozostała śmietankę chłodzimy w lodówce przez całą noc. Herbatniki, biszkopty, sękacz i ciasto drożdżowe miksujemy na drobne kawałki. Do masy dodajemy wiórki kokosowe, serek mascarpone, krem kokosowy oraz śmietankę kokosową. Całość mieszamy ze sobą. Całość chłodzimy w lodówce przez cztery godziny. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które obtaczamy w cukrze pudrze. Ponownie chłodzimy dwie godziny. Po upływie dwóch godzin pralinki są gotowe do jedzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy