Domowe hot-dogi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Czasami nie wiem co zrobić na obiad,a że u mnie w domu wszyscy lubią hot-dogi własnej roboty od czasu do czasu przygotowuje taki szybki posiłek.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych bułek
    10 parówek z czerwonym paskiem

    na surówkę:
    pół główki młodej kapusty
    dwie gałązki koperku
    2 małe marchewki
    2 łyżki majonezu
    łyżeczka przyprawy uniwersalnej

    keczup

Domowe hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie surówki:kapustę szatkujemy,obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach,koper siekamy na drobno,składniki wrzucamy do miski,dodajemy majonez i przyprawę uniwersalną,mieszamy.
    2.Parówki podgrzewamy przez chwilę w gorącej wodzie.
    3.Do dużego garnka wlewamy wodę kładziemy sitko do pyz,na którym układamy połówki bułek,parujemy przez chwilę aby były miękkie.
    4.Miękkie bułki delikatnie rozrywamy,do środka kładziemy parówki,na wierzch surówkę,polewamy keczupem.

Porady

Hot-dogi można polać innym ulubionym sosem np.meksykańskim,lub musztardowym.

Komentarze

Podobne przepisy