Domowa tortilla

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybkie i tanie .

  • 50 min

Składniki:

  • Placki :
    2 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki wody (ciepłej )
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka soli
    1 szklanka mąki kukurydzianej

    Nadzienie :
    1 kapusta pekińska
    1 filet kurczaka
    2 pomidory
    1 ogórek
    przyprawa gyros
    1 cebula
    ketchup

Domowa tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Podzielić na około 6 części i rozwałkować na cienkie placki, o średnicy około 25-28 centymetrów. Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej patelni, po około 45-60 sekund z każdej strony, aż na powierzchni pojawią się brązowe plamki.


    Kapustę i pomidory umyć i pokroić. Ogórka i cebulę obrać i pokroić w kostkę . Filet umyć, pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą . Smażyć . Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą .


    Kiedy placki będą gotowe należy posmarować je ketchupem, nałożyć trochę nadzienia i zawinąć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy