domowa masa marcepanowa

  • wyświetlono: 249 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Domowa masa marcepanowa nie ma sobie równych. Przepis wykorzystuję od lat i zawsze marcepan robiony tym sposobem się udaje. Smak (i skład) kupionej w sklepie masy ma się nijak do domowego marcepanu.

Dorota T
  • 1 porcje
  • 10min

Składniki

1 1/2 szklanki mielonych migdałów
1 1/2 szklanki cukru pudru
szczypta soli
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
1 białko

Sposób przygotowania przepisu:

domowa masa marcepanowa

  • 1. Zmielone migdały wymieszałam z cukrem pudrem i pozostałymi składnikami. Całość wyrobiłam na gładką masę i schłodziłam w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

migdałymarcepanWielkanocświętaboże narodzeniemasa marcepanowadomowy marcepan
 

Komentarze

Podobne przepisy

Solony karmel

Dodane przez: joanna30

Solony karmel

Domowy karmel wbrew pozorom bardzo...

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina wiśniowa

Uwielbiam domowe frużeliny, ostatnio...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek...

Krem jest po prostu rewelacyjny...

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina brzoskwiniowa

Pyszna domowa frużelina z brzoskwiń,...

lukier

Dodane przez: Kasia84

Lukier do piernika, makowca i nie tylko

Zawsze jak próbowałam robić lukier...

Jak zrobić krokant?

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Jak zrobić krokant?

Krokant to posypka, którą używamy...