domowa masa marcepanowa

  • wyświetlono: 526 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Domowa masa marcepanowa nie ma sobie równych. Przepis wykorzystuję od lat i zawsze marcepan robiony tym sposobem się udaje. Smak (i skład) kupionej w sklepie masy ma się nijak do domowego marcepanu.

Dorota T
  • 1 porcje
  • 10min

Składniki

1 1/2 szklanki mielonych migdałów
1 1/2 szklanki cukru pudru
szczypta soli
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
1 białko

Sposób przygotowania przepisu:

domowa masa marcepanowa

  • 1. Zmielone migdały wymieszałam z cukrem pudrem i pozostałymi składnikami. Całość wyrobiłam na gładką masę i schłodziłam w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

migdałymarcepanWielkanocświętaboże narodzeniemasa marcepanowadomowy marcepan

Komentarze

Podobne przepisy

krem krówkowy

Dodane przez: Anitka0804

Domowy krem krówkowy

Uwielbiam domowy krem krówkowy...

Przyprawa do piernika

Dodane przez: rzelkazag

Domowa przyprawa do piernika

Jest niezwykle aromatyczna, nie...

Słony karmel

Dodane przez: a_sad07

Domowy słony karmel

Dodatek idealny do ciast, naleśników,...

Domowy twarożek

Dodane przez: JOANNA 55a

Domowy twarożek

Taki twarożek jest idealny na paschę...

.

Dodane przez: Anitka0804

Domowy cukier waniliowy

W kilka sekund przygotujemy wyrazisty...

Domowa kruszonka

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Domowa kruszonka

Zapraszam na pyszną, chrupiącą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE