Domowa granola

  • wyświetlono: 98 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Owsianka bogata jest w błonnik pokarmowy, który pęczniejąc w naszych jelitach, daje uczucie sytości przez długi czas. Wówczas łatwiej możemy uniknąć podjadania niezdrowych przekąsek między posiłkami, co nie sprzyja naszej sylwetce. Ponadto jest źródłem minerałów takich jak cynk, potas, żelazo, wapń, magnez oraz witaminy E i witaminy z grupy B (B1, B2, PP).

kontakt
  • 1 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

50 g płatków owsianych
20 g migdałów/ płatków migdałowych
20 g otrębów owsianych
20 g miodu
20 g oleju kokosowego
1 szt. banana
200 g jogurtu naturalnego
maliny

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Domowa granola

  • 1. 1. Banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki.
    2. Na patelni prażymy płatki owsiane + ulubione dodatki, u mnie: płatki migdałów, wiórki kokosowe i otręby.
    3. Na koniec prażenia dodajemy olej kokosowy, miód i prażymy jeszcze około 1minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

granola
 

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Zapiekanki domowe

Pyszne w smaku zapiekanki na bagietce,...

Domowe sushi.

Dodane przez: in-humility

Domowe sushi

Sushi to potrawa japońska złożona...

Dodane przez: KingaM4444

Domowy kebab

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

TWAROŻEK DOMOWY

Dodane przez: EwaMuffinka95

TWAROŻEK DOMOWY

DUŻO LEPSZY TWAROŻEK NIŻ KUPNY

Śledzie domowe

Dodane przez: Gregorhspeed

Śledzie domowe

Przepis Trine Hahnemann , jednej...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Domowe suszone jabłka

Kto nie lubi podjadać? ja tak....