Dewolaje czyli roladki po mojemu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne roladki typu dewolaj.
Roladki zrobione z filetu z kurczaka nadziane plasterkami szynki i serkiem.
Smakują pysznie.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka podwójny,
    serek topiony z szynką 200 g,
    szynka konserwowa kilka plasterków,
    sól i pieprz do smaku,
    przyprawa do kurczaka,
    jajka 2 szt,
    bułka tarta do panierowania,
    olej do smażenia,

Dewolaje czyli roladki po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dewolaje czyli roladki drobiowe po mojemu 1. Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem, tak by nie zrobić dziur. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
    Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego ( może być też ser żółty).
    Zwijamy.
    Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy