Polecam pyszne roladki typu dewolaj.
Roladki zrobione z filetu z kurczaka nadziane plasterkami szynki i serkiem.
Smakują pysznie.
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Filet z kurczaka podwójny,
serek topiony z szynką 200 g,
szynka konserwowa kilka plasterków,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa do kurczaka,
jajka 2 szt,
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia,
Dewolaje czyli roladki po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem, tak by nie zrobić dziur. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Każdy plaster smarujemy masłem, na każdy kładziemy plaster szynki konserwowej oraz kawałek serka topionego ( może być też ser żółty).
Zwijamy.
Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Komentarze