Deser kokosowo-ananasowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybki prosty i smaczny deser

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
    3 łyżki wiórków kokosowych
    4 plastry ananasa z zalewy
    2 łyżeczki suchego maku zmielonego
    ew. 1/2 łyżeczki soku z cytryny
    1 cząstka startej gorzkiej czekolady

Deser kokosowo-ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wymieszać z wiórkami kokosowymi, odłożyć 2 łyżki i dosypać do nich mak.
    Na dno 2 pojemników do przystawek włożyć po jednej łyżce serka z makiem.
    Do reszty masy dodać drobno pokrojone ananasy i wyłożyć na serek.
    Zamknąć pokrywki pojemników i wstawić do lodówki na kilka godzin, lub zamrażalki.
    Pojemniczki obracamy do góry nogami i wyjmujemy deser. Możemy pojemniczki na chwilę zanurzyć a gorącej wodzie, wtedy łatwiej wuchodzą.
    Posypujemy tartą czekoladą i wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy