Delikatny deser na małe smutki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek mascarpone miksujemy z żółtkiem, dodajemy po łyżce cukru pudru, gdy masa połączy się w jedną gładką całość, masa jest gotowa.
2.Wykładamy po czubatej łyżce masy do kieliszków, na masę dajemy po połowie pokruszonych orzechów włoskich, na to kruszymy po 3 biszkopty na kieliszek, na biszkopty dajemy jeszcze jedną łyżkę masy, na masę dodajemy po 3 pokruszone kostki czekolady.
3.Łyżkę kawy rozpuszczalnej zalewamy odrobiną gorącej wody, tak by się rozpuściła.
4.Resztę masy mascarpone mieszamy mikserem z esencją z kawy rozpuszczalnej.
5.Na warstwę z czekolady wykładamy masę kawową, dzieląc na pół i rozkładając do obu kieliszków. Na wierzch dajemy połówkę z orzecha włoskiego do dekoracji.
Komentarze