Delikatny biszkopt z kremem i krówkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

To ulubione ciasto moich wnuczek

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt:
    6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżeczki octu
    masa:
    śmietana 36%
    1 śnieżka
    1 galaretka truskawkowa lub malinowa
    20 kruchych krówek

Delikatny biszkopt z kremem i krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Następnie powoli dodawać żółtka wymieszane z octem. Później dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przelać w blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40minut.
  • 2. 2. Ubić śmietanę 36%. Przygotować śnieżkę i galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Połączyć śnieżkę, galaretkę i śmietanę.
  • 3. 3. Przekroić biszkopt na pół i posmarować masą. Resztę masy wyłożyć na wierzch i posypać startymi na tarce krówkami.

Porady

Krówki można zastąpić białą czekoladą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy