Czosnek w oliwie

  • wyświetlono: 125 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Czosnek w oliwie to przystawka z kuchni orientalnej. Doskonale sprawdza się na wszelkich imprezach, także przy grillu.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Aurelia Klimek, Rybnik

Składniki

● 1 kg czosnku
● łyżka soli
● łyżka czarnuszki
● łyżka ziaren kolendry
● 3 łyżki ostrej mielonej papryki
● 1 l oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Czosnek w oliwie

  • 1. Czosnek obieramy i mieszamy
    z solą, czarnuszką,
    kolendrą i papryką. Zalewamy
    oliwą, przykrywamy i odstawiamy
    na 7 dni. Raz dziennie
    mieszamy.
  • 2. Czosnek przekładamy do
    wyparzonych słoików, zalewamy
    oliwą z marynaty
    i mocno zakręcamy. Nie pasteryzujemy.
    Przechowujemy
    w ciemnym i suchym miejscu
    w temperaturze pokojowej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia azjatycka

Komentarze

Podobne przepisy

Chutney z czerwonej cebuli

Dodane przez: 2milutka

Chutney z czerwonej cebuli

Doskonały dodatek do pieczonych...

Roladki z tortilli z wędzonym łososiem i rukolą

Dodane przez: juchab

Roladki z tortilli z wędzonym łososiem i...

Bardzo lubimy łososia pod każdą...

Roladki z tortilli z szynką i rzodkiewką

Dodane przez: juchab

Roladki z tortilli z szynką i rzodkiewką

Pyszna, zdrowa przekąska, którą...

image-1hwwicd

Dodane przez: maaatthew

DOMOWE BURGERY

Bardzo proste , szybkie i bardzo...

KANAPKA Z KASZANKĄ I PIECZONYM JABŁKIEM – NA CIEPŁO

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KANAPKA Z KASZANKĄ I PIECZONYM JABŁKIEM –...

Dziś mam dla Was przepis na genialną...

image-0osght0

Dodane przez: Dominika20

Śledziki po grecku

Pomysł pochodzi od pani Ewy Wachowicz,...