Czosnek w oliwie

  • wyświetlono: 131 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Czosnek w oliwie to przystawka z kuchni orientalnej. Doskonale sprawdza się na wszelkich imprezach, także przy grillu.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Aurelia Klimek, Rybnik

Składniki

● 1 kg czosnku
● łyżka soli
● łyżka czarnuszki
● łyżka ziaren kolendry
● 3 łyżki ostrej mielonej papryki
● 1 l oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Czosnek w oliwie

  • 1. Czosnek obieramy i mieszamy
    z solą, czarnuszką,
    kolendrą i papryką. Zalewamy
    oliwą, przykrywamy i odstawiamy
    na 7 dni. Raz dziennie
    mieszamy.
  • 2. Czosnek przekładamy do
    wyparzonych słoików, zalewamy
    oliwą z marynaty
    i mocno zakręcamy. Nie pasteryzujemy.
    Przechowujemy
    w ciemnym i suchym miejscu
    w temperaturze pokojowej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia azjatycka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pizzowe bułeczki

Dodane przez: czarrna

Pizzowe bułeczki

Pizza inaczej :)

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Wiosenne jajka

Dodane przez: 2milutka

Wiosenne jajka

Prawdziwie wiosenne, na śniadanie,...

Roladki z tortilli z szynką i serami

Dodane przez: juchab

Roladki z tortilli z szynką, rukolą i serami

Wariacja na temat rukoli i jej...

Faszerowane jajka duszonymi pieczarkami

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

Pyszne jajka faszerowane duszonymi...

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: patunia1987

Koreczki z kabanosów

Bardzo dobre, szybkie w przygotowaniu...