Czerwona kapusta o korzennej nucie

  • wyświetlono: 230 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu

DSC_1166
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g )
1 średnia cebula
3 łyżki masła
200 ml półsłodkiego czerwonego wina
5 ziaren ziela angielskiego
5 goździków
pół małej laski cynamonu
sól
pieprz
ocet z czerwonego wina

Sposób przygotowania przepisu:

Czerwona kapusta o korzennej nucie

  • Czerwona kapusta o korzennej nucie1. Z kapusty usunąłem uschnięte wierzchnie liście, drobno ją poszatkowałem.
    Posiekana cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem kapustę i przez 5 minut podsmażałem, uważając na to, aby się nie przypaliła.
    Wlałem wino, dodałem przyprawy, dusiłem około 45 minut. W razie gdyby brakowało płynu, wlewamy 1-2 łyżki wody.
    Na koniec doprawiłem solą, cukrem oraz octem z czerwonego wina.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustaczerwona kapustasurówka z czerwonej kapusty

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: benka

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta z porem i rodzynkami.

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Martyna1991

Surówka z czerwonej kapusty

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty...

surówka

Dodane przez: izaa_a

Czerwona kapusta z jabłkiem

pyszna surówka

surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: mallaa05

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Bardzo smaczny dodatek do II dania.

image-1ocr89p

Dodane przez: JulkaTomeczek

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam świeże surówki do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty.

Dodane przez: plomien77

Surówka z czerwonej kapusty.

Często robię surówki , tą z czerwonej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE