Czereśniowy lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czereśnie umyć, wydrylować.
2.Budynie ugotować z cukrem w 1,5 l mleka. Ostudzić.
3.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Przygotować je w osobnych garneczkach.
4.Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wody. Ostudzić. Margarynę utrzeć z żółtkami. Dodać budyń i żelatynę. Dobrze wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao.
5.Biszkopty maczać w galaretce i układać na dno formy. Na to wylać masę kakaową. Na masę ułożyć kolejną warstwę biszkoptów maczanych w galaretce. Wylać masę jasną. Na to ułożyć czereśnie. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Na wierzch wylać drugą galaretkę. Schłodzić.
Komentarze