Czekoladowe babeczki z żurawiną i kremem śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Babeczki robi się w zaledwie kilka chwil. Równie szybko znikają ze stołu.

  • 30 min

Składniki:

  • Babeczki czekoladowe:
    2 jajka
    1 szkl. mleka
    6 łyżek oleju
    1, 5 szkl. mąki pszennej
    1 op. cukru wanilinowego
    0,5 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    garść żurawiny

    Krem śmietanowy:
    250 ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 op. Śnieżki

    Oraz:
    posiekane orzeszki ziemne

Czekoladowe babeczki z żurawiną i kremem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Babeczki czekoladowe: Jajka, mleko i olej delikatnie roztrzep trzepaczką. w Drugiej misce wymieszaj suche składniki. Następnie dodaj je do miski z mokrymi składnikami. Chwilę mieszaj trzepaczką. Ciasto przelej do papilotek do ¾ wysokości. Piecz 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180° C.Wystudź.
    Krem śmietanowy: Do śmietany wsyp cukier puder i Śnieżkę. Ubij na sztywno. Przy pomocy rękawa cukierniczego udekoruj babeczki bitą śmietaną. Posyp orzeszkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy