Czekoladowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszne czekoladowe babeczki które rozpływają się w ustach!

  • 5 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    2/3 szklanki cukru
    1 łyżka kakao
    1 szklanka mleka
    100 g masła (do roztopienia)

Czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe babeczki 1. 1. Do miski wrzucam suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao) a następnie mokre (jajka, mleko, roztopione masło) wszystko razem mieszamy łyżką lub mikserem. 2. Nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek i wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy 20-25 minut.

Porady

Do babeczek możemy dodać pokrojoną czekoladę lub dżem. Proponuję również babeczki po wystudzeniu przyozdobić bitą śmietaną lub polewą czekoladową

Komentarze

Podobne przepisy