2 opakowa kremu czekoladowego Crème au Chocolat z sosem czekoladowym
1 szklanka śmietany kremówki 30 procent
2 galaretki cytrynowe
pół banana
pół tabliczki gorzkiej czekolady
Czekoladowa cytrynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Kremy czekoladowe przełóż do miski, dodaj dobrze wystudzoną galaretkę i zmiksuj chwile, aż składniki dobrze sie połączą. Masę ponalewaj do połowy wysokich szklanek i wstaw do lodówki aby stęzała. Drugą galaretkę rozpuść również w szklance gorącej wody i ostudź. Śmietankę ubij na sztywno i dodaj zimna galaretkę, całość dobrze wymieszaj. Gotową pianką uzupełnij szklanki z wcześniej przygotowaną pianką czekoladową. Wierzch udekoruj plasterkami banana i posyp startą czekoladą.
Komentarze