czekoladowa cytrynka

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

lekki i puszysty deser

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowa kremu czekoladowego Crème au Chocolat z sosem czekoladowym
    1 szklanka śmietany kremówki 30 procent
    2 galaretki cytrynowe
    pół banana
    pół tabliczki gorzkiej czekolady

Czekoladowa cytrynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Kremy czekoladowe przełóż do miski, dodaj dobrze wystudzoną galaretkę i zmiksuj chwile, aż składniki dobrze sie połączą. Masę ponalewaj do połowy wysokich szklanek i wstaw do lodówki aby stęzała. Drugą galaretkę rozpuść również w szklance gorącej wody i ostudź. Śmietankę ubij na sztywno i dodaj zimna galaretkę, całość dobrze wymieszaj. Gotową pianką uzupełnij szklanki z wcześniej przygotowaną pianką czekoladową. Wierzch udekoruj plasterkami banana i posyp startą czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy