Cytrynowy kurczak z oliwkami

0 (0 ocen)

Ma zachwycająco orzeźwiający smak

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
    oliwa
    4 ząbki czosnku
    1 cytryna
    125 ml białego, półsłodkiego wina
    100 g czarnych oliwek
    tymianek
    sól, pieprz

Cytrynowy kurczak z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor, dodajemy czosnek i tymianek oraz sok z 1 cytryny, wymieszany z winem. Doprawiamy. Dusimy ok. 30 minut.
  • 2. Pozostałą skórkę z cytryny kroimy na kawałki i dodajemy do sosu łącznie z oliwkami.
    Dusimy kolejne 10 minut.
  • 3. Podajemy z ryżem lub bagietką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy