Cukinia faszerowana

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie jest bardzo smaczne i lekkie a zarazem szybkie w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • 2 cukinie
    30 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    1 pomidor
    20 dag pieczarek
    2 ząbki czosnku
    ser żółty
    pieprz, sól
    olej
    1papryka

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj cukinię, przekrój na pół, odetnij końce i wydrąż miękką część miąższu.
    Na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę. Kiedy się zarumieni dodaj pokrojono paprykę, smaż razem kilka minut.
    Przełóz cebulkę i papryke do miski.
    Na tej samej patelni podsmaż mięso mielone, dodaj czosnek, pomidora pokrojonego w kostkę i miąższ z cukinii (to, co zostało po jej wydrążeniu). Po kilku minutach dodaj papryke i cebulę, przypraw.
    Smaż jeszcze kilka minut.
    Cukinię faszeruj i posyp startym serem piecz 30 minut w piekarniku, 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy