Ciasto z parmezanem i sezamem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To popularny deser w Salwadorze. Okazuje się, że parmezan i na słodko smakuje świetnie;-)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 2 szklanki
    - pełne mleko: 1 szklanka
    - tarty parmezan: 25 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - rozpuszczone masło: 12 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - ziarna sezamu do posypania: 0.5 szklanki

Ciasto z parmezanem i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Przesiać mąkę z proszkiem. W osobnej misce wymieszać ser, cukier, jajka i mleko. Dodać rozpuszczone masło. Powoli dodawać mąkę do masy serowej. Wymieszać. Masę przelać do dwóch natłuszczonych keksówek. Blaszki napełniać do połowy. Posypać sezamem. Piec 20 - 25 aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Ostudzić. Pokroić na plastry i podawać.

Komentarze

Podobne przepisy