Francuskie paluchy z parmezanem i boczkiem osypane sezamem

wyświetlono: 170 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Taką przekąskę można zrobić dosłownie w kilka chwil.

opublikowany: 04.08.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • porcja ciasta francuskiego
    jajko
    3 łyżki startego sera parmezan
    6 plasterków boczku wędzonego surowego
    biały sezam do posypania
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Francuskie paluchy z parmezanem i boczkiem osypane sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie dobrze schłodzić. Ładnie rozłożyć i podzielić na dwie równe części.
    Jedną cześć posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać parmezanem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Docisnąć. Podzielić na 6 części/pasków i na każdym ułożyć plasterek boczku. Pozwijać w spirale. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym jajkiem i posypać sezamem.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min.
    Jak ładnie się przyrumienią, to znaczy, że gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna30 IMG_3480

Paluchy francuskie z parmezanem

Pyszna , szybka i efektowna przekąska do piwa i nie tylko.

kategoria: Ciasta Przekąski paluszki opublikowany: 22.08.2017 | wyświetlono: 2472 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE