Taką przekąskę można zrobić dosłownie w kilka chwil.
Niedawno obchodziliśmy Święto Hot - doga , no i zebrało mi się na ten - w moim przypadku , smakołyk szkolny. Oczywiście w wersji mini , bo to większa radość dla dzieci i młodzieży.
Polecam bardzo szybkie do przygotowania paluchy drożdżowe posypane sezamem. Świetnie nadają się jako przekąska podczas oglądania meczu, idealne też są na piknik oraz imprezę.
Paczkę ciasta francuskiego staram się mieć zawsze w domu. Przydaje się zarówno gdy najdzie ochota na coś słodkiego, jak i słonego, no i jest super przydatne, gdy spodziewamy się gości, a nie bardzo mamy czas na pracochłonne dania. Gotowe ciasta francuskie można kupić w każdym prawie spożywczaku, należy tylko zwrócić uwagę, aby miało w składzie dużą ilość masła. Tym razem przygotowałam wytrawne przekąski z szynką i parmezanem. Szynka doskonale komponuje się ze słono-ostrym serem, a delikatne ciasto francuskie zyskuje smak przez posmarowanie go sosem pomidorowym z ziołami. Wszystko razem tworzy doskonałą kompozycję.
Ciasto francuskie z boczkiem w ruloniki zwijamy, na grillu układamy, kilkanaście minut grillujemy i już przekąskę jemy. Bo grillowanie nie ma ograniczenia, nawet co do pieczenia. Jeśli w piekarniku paluchu przygotujecie, to z pewnością też, ze smakiem je zjecie.
Komentarze