Ciasto z budyniem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybki, pyszny i zawsze się udaje.

Składniki:

  • ● 2 budynie śmietankowe
    ● 1 l mleka
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 jajka
    ● 2 żółtka
    ● galaretka
    ● 2 kostki masła
    ● 20 dag cukru pudru
    ● 1-2 łyżki kakao
    ● orzechy krojone
    ● rodzynki
    ● czekolada
    ● puszka ananasów
    ● 2-3 op. biszkoptów

Ciasto z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/4 l mleka roztrzepujemy budynie z jajkami, żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotowujemy. Gotujemy budyń. Studzimy.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy do stężenia.
  • 3. Masło ucieramy z cukrem i budyniem. Dzielimy na 2 części. Do 1. dodajemy kakao, orzechy, część rodzynek i pokrojonej czekolady. Do 2. dodajemy resztę rodzynek i czekolady, kawałki ananasa oraz galaretki.
  • 4. W dużej tortownicy wykładamy kolejno: biszkopty, krem z ananasem, biszkopty i krem z kakao. Posypujemy startą czekoladą.

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy