Ciasto truskawkowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i szybkie ciasto z truskawkami

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g.jogurtu naturalnego
    600 ml.smietany 36 %
    8 łyzeczek żelatyny w proszku
    10 dag.cukru
    gotowy biszkopt
    2 galaretki truskawkowe

Ciasto truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić na sztywno.Żelatynę rozpuścić w pół.szklanki wody i odstawić aż napęcznieje,po tym czasie dodać do jogurtu i dokladnie wymieszać by nie było grudek.Dodać cukier ,zamieszać.Nastepnie dodawać po odrobinie do jogurtu mieszając bardzo delikatnie by śmietana nie opadła.Wylać na formę na której jets ulożone biszkopt.Na masie serowej ułożyc truskawki.Galaretki rozpuścić w połowie wody zalecanej na opakowaniu i gdy zaczną tężec wylać na truskawki.Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce.

Porady

Biszkopt można upiec samemu lub wyłożyć blaszkę małymi biszkoptami.Do przepisu można użyc innych owoców i galaretek o innym smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy