Ciasto truskawkowe

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne,proste ciasto z truskawkami,bitą śmietaną i galaretką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt;
    4 jaja
    1 szklanka mąki
    pół szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa truskawkowa
    600 gram truskawek,4 łyżki cukru
    2 galaretki truskawkowe
    2 szklanki wody
    Masa śmietanowa
    1,5 szklanki śmietany 30%
    1 galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy biszkopt.Truskawki wkładamy do garnka wkładamy opłukane truskawki,dodajemy cukier,wodę i gotujemy 10 minut.Zestawiamy z ognie i wsypujemy 2 galaretki truskawkowe,mieszamy,studzimy i czekamy aż zacznie masa tężeć.
    Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną w połowie szklanki wody galaretkę agrestową.Na upieczony biszkopt wykładamy tężejącą masę truskawkową,ubitą śmietanę,posypujemy startą czekoladą i dekorujemy truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować