Ciasto serniko-jogurtowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy biszkopty.W puste miejsca kruszymy biszkopty.Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy żelatynę w 1/4 szkl wrzątku a galaretkę w 500 ml wrzątku-odstawiamy obie do wystudzenia.Do miski wlewamy śmietankę,wsypujemy cukier i ubijamy na sztywno.Do ubitej śmietany dodajemy partiami najpierw jogurt a następnie ricottę-cały czas delikatnie miksując.Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę-jeszcze chwilę miksujemy a potem delikatnie przelewamy na biszkopty,wygładzamy i wstawiamy do lodówki.Gdy galaretka zacznie tężeć, wyciągamy ciasto z lodówki i polewamy je galaretką.Następnie znowu wstawiamy ciasto do lodówki na min.1 godzinę.Smacznego
Komentarze