1.
herbatniki petit berry /4 paczki/ rozdrobnić w blenderze, wlać stopione masło i zmiksować do połączenia składników
2.
piekarnik nagrzać do 190C - silikonową formę do tarty 22cm wylepić herbatnikami z masłem i piec 10 minut, wystudzić
3.
z wyparzonych sześciu cytryn zetrzeć skórkę, z limonki zostawić trochę do posypania ciasta gotowego, wycisnąć z nich sok
4.
żółtka utrzeć w robocie z 3 minuty na większych obrotach, wlać mleko z puszki, sok i starte skórki cytryn, na mniejszych obrotach mieszać z 2 minuty, masę wylać na podpieczone ciasto
5.
z białek ubić sztywną pianę z cukrem pudrem, wyłożyć na masę cytrynową
6.
piec w 190C około 20 minut do przyrumienienia się białek
7.
wystudzone ciasto schować do lodówki najlepiej na całą noc, posypać skórką z limonki
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze