Ciasto kokosowe na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Deser który nie pójdzie w boki, a w cycki ;) THX za txt A.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr mleka kokosowego
    1 szklanka wiórek kokosowych
    4 płaskie łyżeczki agaru
    1 opakowanie biszkoptów
    2 brzoskwinie z syropu
    2 galaretki przezroczyste

Ciasto kokosowe na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto kokosowe na zimno 1. Mleko gotujemy z wiórkami kokosowymi, dodajemy agar, dokładnie mieszamy. Studzimy.

    Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Wylewamy masę kokosową, lekko schładzamy, układając na wierzchu kawałki brzoskwiń.

    Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy. Zalewamy całość i do lodówy.

    Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy