Składniki:
3 duże jajka
200 g masła
2 szklanki mąki pszennej
200 ml jogurtu naturalnego
1 czubata szklaka cukru
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
pół puszki brzoskwiń z syropu
cukier puder do posypania
pergamin da wyłożenia formy
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto brzoskwiniowe
1.
Wykonanie:
Masło rozpuścić, ostudzić. W misce wymieszać mąkę, cukier i proszek. Dodać jajka, jogurt, wymieszać mikserem, na koniec wlać masło i mieszać mikserem na najniższych obrotach, lub łyżką drewnianą. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 25 cm. Brzoskwinie osączyć z soku (można obtoczyć w mące) pokroić w kostkę i ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone posypać cukrem pudrem :)
Bardzo szybkie, łatwe i smaczne ciacho :D
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze