Ciastka z żurawiną i białą czekoladą

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie ciasteczka z dodatkiem bakalii i czekolady.

Składniki:

  • 3/4 szklanki masła w temp. pokojowej
    3/4 szklanki cukru (tyle samo białego i brązowego)
    1 jajko (temp. pokojowa)
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    1 3/4 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki sody
    1 szklanka suszonej żurawiny
    3/4 szklanki białych czipsów czekoladowych (lub pokrojonej w kostkę czekolady)

Ciastka z żurawiną i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce utrzeć masło z cukrem (białym i brązowym) Dodać ekstrakt z wanilii i jajko. Następnie dodać mąkę i sodę. Dodać suszoną żurawinę i czekoladę. Wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wykładać za pomocą dużej łyżki ciasteczka (1 łyżka=1 ciastko).
    Ciastka piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na złoty kolor (ok. 15 minut).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy