Ciasteczka z serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Długo zastanawiałam się jak użyć sera topionego w troszkę mniej tradycyjny sposób i tak powstała moja przystawka.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser topiony: 200 gramów
    - mąka (pszenna lub pełnoziarnista): 200 gramów
    - masło naturalne: 100 gramów
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,: 50 gramów
    - sól morska (do smaku): 1 szczypta
    - pieprz cayenne: 1 szczypta

Ciasteczka z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto z serka,mąki,masła.Doprawiamy je do smaku wg.uznania.
  • 2. Zawijamy ciasto w folię spożywczą i schładzamy ok.godzinę w lodówce.
  • 3. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła.
  • Ciasteczka z serkiem topionym 4. Składamy je na pół wkładając do środka posiekane suszone pomidory(odsączone z zalewy).
  • 5. Ciasteczka pieczemy na nasmarowanej tłuszczem blaszce na delikatnie złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez ok 10-15 minut.
  • Gotowe ciasteczka z  serkiem topionym 6. Podajemy na ciepło lub zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy