Ciasteczka z marmoladą

  • wyświetlono: 430 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kruche ciasteczka do kawy :)

czarrna

Składniki

25 dkg mąki
1/2 kostki masła
4 łyżki cukru pudru
1 żółtko
szczypta soli
1 cukier waniliowy
2 łyżki śmietany lub wody
ok. 100 g marmolady wieloowocowej

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasteczka z marmoladą

  • 1. Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder i waniliowy, żółtko, sól i zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać śmietanę lub wodę. Ciasto rozwałkować i wykrawać takie same ciasteczka. W połowie z nich kieliszkiem wyciąć dziurki. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut, aż ciasteczka się zezłocą.

    Marmoladę podgrzać i posmarować nią całe ciasteczka, przykryć tymi z dziurką i zostawić do ostygnięcia. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciena deserna słodkokruche ciastociasteczkamarmoladado kawyz marmoladąFilm kulinarny

Komentarze

Podobne przepisy

image-0n6gh73

Dodane przez: AgaAga

Wegańskie ciastka jaglano-kokosowe

Potrzebujesz tylko kilka składników...

image-15iucae

Dodane przez: Magdalena G

Ciasteczka ryżowe z masłem orzechowym

Mocno orzechowe w smaku,pokochają...

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

Dodane przez: Sabcia

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

Mięciutkie i obłędnie pyszne

CIASTKA PRZEKŁADANE MARMOLADĄ

Dodane przez: mzka

CIASTKA PRZEKŁADANE MARMOLADĄ

proste, skromne i pyszne ciasteczka

Ciastka Kruche Różyczki

Dodane przez: gotowanietoproste

Ciastka Kruche Różyczki

Te piękne ciastka różyczki zobaczyłam...

image-0xumbtn

Dodane przez: ZdrowaKuchniaKamila

"zawijance" orzechowe ciastka korzenne bez...

Przedstawiam Wam mój nast autorski...