Ciasteczka półfrancukie z cukrem

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekkie, kruchutkie - wprost rozpływają się w ustach. Lepszych ciasteczek nie jadłam.

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mąki
    40 dag margaryny
    1/2 szkl. kwaśniej śmietany
    3 żółtka
    szczypta soli

    cukier kryształ
    białko

Ciasteczka półfrancukie z cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto.
  • 2. Zawinąć w folię spożywczą i zostawić w lodówce do drugiego dnia.
  • 3. Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać ciasteczka.
  • 4. Środki wykrawać małym kółeczkiem.
  • 5. Maczać w rozkłóconym białku i cukrze.
  • 6. Piec na jasno - złoty kolor.
  • 7. Trzymać w szczelnie zamknietym pojemniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy