Ciasteczka czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne ciasteczka czekoladowe w smaku przypominają "pieguski"... ale są o niebo lepsze!! Doskonałe na każdą okazję.

  • 25 min

Składniki:

  • 125g miękkiego masła
    125g brązowego cukru mucovado
    1/2 opakowania cukru waniliowego
    szczypta soli
    1 jajko
    180g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 sody
    150g czekolady mlecznej pokrojonej
    opakowanie białej polewy czekoladowej

Ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło zmiksować na puszystą masę z cukrem, cukrem waniliowym i solą.
  • 2. Do masy dodać jajko i zmiksować.
  • 3. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiać na masę maślano- jajeczną i wymieszać na gładkie ciasto.
  • 4. Dodać czekoladę i wymieszać.
  • 5. Łyżeczką nabierać niewielkie kulki, lekko spłaszczyć w dłoni i układać je w dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 6. Piec w temp. 175 stopni około 8 minut.
  • 7. Po wystudzeniu ozdobić polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy