Chowder z łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Rozgrzewający obiad jednogarnkowy w kilka chwil

  • 20 min

Składniki:

  • 2 łyżki oleju<br>
    1 cebula drobno pokrojona<br>
    biała część pora (plasterki) <br>
    sól, pieprz<br>
    3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę<br>
    2 marchewki pokrojone w kostkę<br>
    1,5 l bulionu warzywnego<br>
    400 g świeżego łososia pokrojonego w sporą kostkę<br>
    ½ szkl. słodkiej śmietany 18%<br>
    kilka łyżek świeżego koperku<br>

Chowder z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chowder z łososiem 1. Cebulę i pora dusić na oleju na małym ogniu 6-8 minut. W trakcie posypać solą. Dodać ziemniaki, marchewkę i bulion. Gotować 8 minut. Dodać łososia i gotować jeszcze trzy minuty. Dodać śmietanę, koperek, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy