chłodnik z kalarepy z koperkiem i serem feta

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gorąco, a w brzuchu burczy - chłodnik sprawdzi się idealnie!

  • 40 min

Składniki:

  • 1 (średnia) kalarepa
    350g kwaśnego mleka
    1/2 pęczku koperku
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz czarny
    50g sera feta

Chłodnik z kalarepy z koperkiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce. Koperek drobno posiekać. Czosnek sprasować. Wszystko razem wymieszać, dodać kwaśne mleko, sól i pieprz, ponownie wymieszać. Zupę przelać do miski. Fetę pokroić w kostkę, wyłożyć na wierzch. Chłodnik schłodzić w lodówce. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy