Chiński makaron z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam krewetki ,w wersji z chow mein w asyście zmielonych nasion kopru włoskiego ,szalotki i masła ,smakuje wybornie. Sos pikantny nadaje potrawie charakteru.

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g makaronu chow mein
    400 g mrożonych krewetek
    1 szalotka
    ząbek czosnku
    2 łyżki masła
    łyżeczka nasion kopru włoskiego
    100 ml sosu słodko pikantnego
    natka pietruszki
    sól ,pieprz

Chiński makaron z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chiński makaron z krewetkami 1. Krewetki rozmrażamy polewając ciepłą wodą ,osuszamy. Makaron przygotowujemy według przepisu ,płuczemy i odsączamy. Szalotkę kroimy w plasterki ,podsmażamy na rozgrzanym maśle ,dodajemy krewetki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zmielone nasiona kopru. Smażymy aż krewetki będą rumiane. Do krewetek wrzucamy makaron oraz sos i podgrzewamy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą i zmielonym pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy