Do garów marsz

Liczba punktów za aktywność
2
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Przepisy na grillowanie
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 10:03 opublikował artykuł :

Przepisy na grillowanie – bo sezon trwa!

Przepisy na grillowanie, czyli: jak zrobić doskonałego grilla i jakie mięso wybrać? Jak je marynować i o czym musimy pamiętać organizując piknik na ogrodzie? Sprawdź, jakie są przepisy na grillowanie!

szparagi i rabarbar
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 10:01 opublikował artykuł :

Szparagi i rabarbar na otwarcie sezonu

Szparagi i rabarbar są warzywami, od których zaczyna się sezon na pełne smaku i słońca owoce i warzywa. Poznajmy je bliżej i rozkoszujmy się nimi, póki są!

ryż
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:57 opublikował artykuł :

Japonia na talerzu: Ryż - białe złoto?

Ryż jest składnikiem wielku produktów. W Japonii można znaleźć także ryżowe lody, herbatę, a nawet chipsy. Jak się go uprawia i jakie są rodzaje ryżu? Zapraszam do lektury.

alkohol
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:53 opublikował artykuł :

Japonia na talerzu: Co pije prawdziwy samuraj?

Picie "do upadłego" w Kraju Kwitnącej Wiśni jest czymś normalnym i bardzo powszechnym przy pierwszej wizycie. Co pije Japończyk i jakie alkohole ma do wyboru? O tym w dzisiejszym artykule. Na zdrowie!

Pierożki gyoza
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:52 opublikował artykuł :

Japonia na talerzu: azjatyckie pierożki gyoza

Japonia kłóci się z Chinami o to, skąd pochodzą pierożki gyoza. Wiele osób zastanawia się, czym się różnią jiaozi od gyoza i co to znaczy smażyć na parze? Warto wiedzieć, że pierożki gyoza mogą być wypełnione warzywami dla wegetarian, a także wieprzowiną dla osób lubiących mięso. To, co wyróżnia pierożki japońskie od innych wersji to przygotowanie. Ciasto na pierogi gyoza wykonane jest z mąki ryżowej. Ponadto japońskie pierożki zawsze są pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Czasem można spotkać ugotowane na parze. Zdradzamy, czym są pierożki gyoza i jak można je jeść.

Pasta miso w bulionie
Użytkownik Do garów marsz w dniu 04.11.2013 09:50 opublikował artykuł :

Japonia na talerzu: pasta miso

Miso to typowe japońskie śniadanie... Mówi się nawet, że przeciętny japończyk zjada dziennie kilka łyżek pasty miso w różnych formach. Co o niej wiemy my i jaki jest sekret długowieczności?