Użytkownik Do garów marsz w dniu
04.11.2013 09:52 opublikował artykuł
:Japonia kłóci się z Chinami o to, skąd pochodzą pierożki gyoza. Wiele osób zastanawia się, czym się różnią jiaozi od gyoza i co to znaczy smażyć na parze? Warto wiedzieć, że pierożki gyoza mogą być wypełnione warzywami dla wegetarian, a także wieprzowiną dla osób lubiących mięso. To, co wyróżnia pierożki japońskie od innych wersji to przygotowanie. Ciasto na pierogi gyoza wykonane jest z mąki ryżowej. Ponadto japońskie pierożki zawsze są pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Czasem można spotkać ugotowane na parze. Zdradzamy, czym są pierożki gyoza i jak można je jeść.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: Jola1977-1977
Chrupiące tosty maślane z czekoladowym kremem i marakują