Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1/2 kg mięsa mielonego z szynki
    Paczka cannelloni
    Puszka pomidorów krojonych
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    Oliwa z oliwek
    Sól i pieprz
    Ser mozzarella wiórki
    Ser mozzarella plastry
    Sos pomidorowy (zmiksować składniki):
    Puszka pomidorów
    10 szt suszonych pomidorów w zalewie
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka bazylii
    Sól i pieprz

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę ,a jak się zeszkli dodać czosnek. Poddusić. Dodać mięso i podsmażyć. Dodać pomidory ,trochę mozzarelli ,smażyć do odparowania nadmiaru płynu. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.

    Cannelloni napełnić farszem ,naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z oliwek ,wyłożyć napełnione rurki ,zalać sosem pomidorowym. Ułożyć plastry mozzarelli. Piec ok. 40 min w temp 200 stopni. Posypać wiórkami mozzarelli

Komentarze

Podobne przepisy