Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na obiad :)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
    2 cebule
    1/2 cukinii
    2-3 łodygi selera naciowego
    ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie
    1 mały koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    cukier
    makaron cannelloni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso, podsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę, selera pokroić w paseczki i razem ze szpinakiem dodać do mięsa. Posypać przyprawami i podsmażyć razem 15-20 minut. Surowy makaron napełnić farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Resztę farszu zalać koncentratem rozcieńczonym wodą, doprawić, dodać 1/2 łyżeczki cukru. Sosem zalać makaron, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut. Całość można przed zapieczeniem posypać serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Seler Szpinak Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować