danie z kuchni teksańskiej, pożywne i ostre, zawiera w sobie fasolę, ryż oraz mięso mielone
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
30 dag mielonej łopatki wieprzowej,
½ puszki pomidorów krojonych,
150 g ugotowej fasoli czerwonej lub z puszki,
4 łyżki ryżu,
1 cebula,
olej kokosowy (1 łyżka),
sól,
pieprz,
2 papryczki chilii,
15 dag sera żółtego
1.Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso, podsmażamy, następnie dodajemy pomidory oraz pokrojone papryczki, podlewamy wodą, dodajemy ryż, przykrywamy pokrywką, dusimy aż ryż zmięknie. Dodajemy fasolę, doprawiamy przyprawami. Na środki tortilli układamy farsz, posypujemy startym serem, zwijamy w kopertę, można spiąć wykałaczkami. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 4 minuty.
Komentarze