Buraki na ciepło

0 (0 ocen)

  • 20 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Po prostu świetne są! Nie, że przechwalamy i zachwalamy się…po prostu uwielbiamy

  • 20 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg buraków
    50 ml oleju rzepakowego
    1 łyżka suszonego rozmarynu
    1 łyżka suszonego oregano
    sól, pieprz
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki sezamu
    50 ml octu ryżowego

Buraki na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraki na ciepło 1. Buraki obieramy, kroimy w kostkę. Mieszamy z olejem i przyprawami, układamy na blaszce i zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.

    No i tak zrobiliśmy, i zostało… więc

    Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy buraki, posiekany czosnek i sezam. Lekko podsuszamy w occie ryżowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy