Budyń jaglany z truskawkami (wegański)

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy budyń. Warto robić słodycze domowej roboty. Na śniadanie, kolacje i podwieczorek.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 0,5 szklanki kaszy jaglanej
    - 2 szklanki mleka migdałowego (napoju)
    - 1,5 szklanki truskawek
    Dekoracja:
    - listki melisy, truskawki

Budyń jaglany z truskawkami (wegański) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę i mleko dajemy do rondelka. Zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy przez 15 minut często mieszając.
  • 2. Ugotowaną kaszę miksujemy blenderem. Do letniej dodajemy truskawki i ponownie blendujemy. Budyń przekładamy do szklanek. Dekorujemy melisą i truskawkami. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy