Brzoskwiniowe piersi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste o lekkim posmaku brzoskwiń piersi z kurczaka

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 4 sztuki
    - brzoskwinie w puszce: 8 sztuk
    - sól i pieprz: 5 szczypt
    - mąka przenna: 6 łyżek
    - olej do smażenia ( głęboki): 200 mililitrów
    - płatki kukurydziane: 200 gramów

Brzoskwiniowe piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.
    Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
    W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.
  • 2. Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
    Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.
    Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
    Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką.
    Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.
    Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy