Brukselkowa potrawka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taka porcja witamin przyda się każdemu. Często serwuje brukselkę moim wnukom.Najlepiej smakuje z pieczywem tostowym

  • 30 min

Składniki:

  • 8 brukselek

    Garsc pokrojonego pora(biała część)

    Kilka różyczek brokułów

    3 szklanki bulionu

    Mąka

    Pieprz

    Sól

    Zioła prowansalskie

Brukselkowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselki umyj i zalej bulionem. Posól. Gotuj aż będzie miękka. Wyłóż z bulionu. Wystudzoną pokrój w ćwiartki.
  • 2. Do wywaru z brukselek wrzuc umytego i pokrojonego brokuła oraz pora. Gotuj do miękkości. Wlej 1-2 łyżki mąki rozmieszanej z wodą. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wrzuc ćwiartki brukselek i gotuj jeszcze chwilę.

Komentarze

Podobne przepisy