Boczniak z bakłażanem z grilla na przekąskę

0 (0 ocen)

  • 45 min

Boczniaki i bakłażany uwielbiam. Bardzo często królują na moim stole

  • 45 min

Składniki:

  • 4 boczniaki
    ½ bakłażana
    2 pomidorki koktajlowe
    1 pomidor duży
    1 gałązka bazylii’
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    Sól
    Pieprz
    Olej
    Sos Teriyaki

Boczniak z bakłażanem z grilla na przekąskę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
produkty 1. Bakłażana kroję w plastry około 0,5 cm i solę. Odstawiam na 30 minut.
  • 
boczniaki w panierce 2. Boczniaki panieruję w jajku najpierw, potem w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na oleju. Bakłażan plastry myję pod wodą, osuszam, smaruję pędzelkiem olejem i układam na rozgrzanym grillu elektrycznym. Doprawiam pieprzem. Pomidorki koktajlowe również grilluję. Podaję z listkami bazylii i różą z pomidora dużego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy