Ślimaczki na przekąskę

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób

Dziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński.
Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi.
Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno.
Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
    150 g pomidorków koktajlowych
    15 czarnych oliwek
    150 g sera dojrzewającego z ziołami prowansalskimi
    1 jajko
    1 łyżka czarnego sezamu
    1,5 cienkiej parówki podwędzanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Ślimaczki na przekąskę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć.
    Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
    Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
    Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
    Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
    Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na ciepło Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować