BOCZEK PIECZONY, AROMATYCZNY

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

DANIE DLA LUBIĄCYCH BOCZEK PIECZONY

  • 4 godz.

Składniki:

  • 1 kg chudego boczku
    sól
    czosnek
    majeranek
    2 lub 3 ziarnka ziela angielskiego
    szczypta estragonu
    arkusik foli aluminiowej

Boczek pieczony, aromatyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sól rozetrzeć z czosnkiem i wymieszać z innymi zmielonymi przyprawami. Zboczku usunąć skórkę i natrzeć go ze wszystkich stron przyprawami.Zawinąć w arkusz foli aluminiowej, odstawić na 2,3 godziny a potem upiec. Wystudzić nie zdejmując foli. Podawać pokrojony w cienkie plasterki zwinięte w ruloniki, przybrany konserwowym ogórkiem, grzybkami marynowanymi, papryką. Plasterki przed zwijaniem w ruloniki można posmarować chrzanowym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy