Boczek faszerowany mięsem i papryką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Idealna przystawka na święta i nie tylko.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 kg boczku surowego
    3 ząbki czosnku
    40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    2 łyżki tartej bułki
    majeranek
    sól.pieprz
    1 czerwona papryka

Boczek faszerowany mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09nxdvg 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z solą, pieprzem i majerankiem. Natrzeć boczek od wewnętrznej strony
  • image-1fjabdt 2. Boczek zrolować i zawinąć w folię spożywczą, odstawić do lodówki na około 3 godz.
  • image-15xba1g 3. Do mięsa mielonego dodać jajko, sól.pieprz, bułkę tartą, wymieszać na jednolitą masę.
  • image-28oqt8j 4. Boczek wyjąć z lodówki, rozwinąć posmarować farszem . Na mięsie ułożyć paprykę pokrojoną w paski.
  • image-23drqa2 5. Ponownie zawinąć. Obwiązać ciasno nitką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Piez około 2 godz.

Komentarze

Podobne przepisy