Błyskawiczny placek z migdałową kruszonką

0 (0 ocen)

Prostota siłą, polecam to ciasto, bo robi się go błyskawicznie a smakuje nieziemsko.

Składniki:

  • 200 g masła
    150 g mielonych migdałów
    szczypta soli
    250 g cukru
    250 g mąki
    750 g owoców np. śliwki, brzoskwinie, morele


Błyskawiczny placek z migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy i studzimy następnie mieszamy z migdałami, cukrem, mąką i solą. Szybko zagniatamy na kruszonkę.
  • 2. Tortownicę o średni. 26 cm wylepiamy 2/3 ciasta. Na wierzchu rozkładamy oczyszczone kawałki owoców. Posypujemy resztą kruszonki.
  • 3. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy