Błyskawiczny placek z migdałową kruszonką

  • wyświetlono: 188 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Prostota siłą, polecam to ciasto, bo robi się go błyskawicznie a smakuje nieziemsko.

IMG_0024 (1)

Składniki

200 g masła
150 g mielonych migdałów
szczypta soli
250 g cukru
250 g mąki
750 g owoców np. śliwki, brzoskwinie, morele


Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Błyskawiczny placek z migdałową kruszonką

  • 1. Masło topimy i studzimy następnie mieszamy z migdałami, cukrem, mąką i solą. Szybko zagniatamy na kruszonkę.
  • 2. Tortownicę o średni. 26 cm wylepiamy 2/3 ciasta. Na wierzchu rozkładamy oczyszczone kawałki owoców. Posypujemy resztą kruszonki.
  • 3. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babci
 

Komentarze

Podobne przepisy

placek drożdżowy z borówkami i kruszonką

Dodane przez: rena123

Placek drożdżowy z borówkami i kruszonką

Najłatwiejszy placek drożdżowy...

muffinki

Dodane przez: polcia

Rabarbarki z migdałową kruszonką

Pycha! Przepis na 12 babeczek.

crumble

Dodane przez: PolskaGotuje

Brzoskwiniowe crumble z migdałową kruszonką

Soczyste owoce zapiekane pod chrupiącą...

image-0nxu3dc

Dodane przez: Dafne

Bezglutenowy placek drożdżowy z kruszonką

Placek drożdżowy z jagodami, takimi...

Placek z malinami i kruszonką

Dodane przez: 2milutka

Placek z malinami i kruszonką

Sprawdzony i niezawodny przepis...

Maślane bułeczki z migdałową kruszonką

Dodane przez: zzewa

Maślane bułeczki z migdałową kruszonką

najlepiej smakują jeszcze ciepłe