Bitki schabowe

0 (0 ocen)

Pyszny obiad dla całej rodzinki . Mojemu Mężusiowi i mojej Córci bardzo smakowało .

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    przyprawa do wieprzowiny
    kostka do mięs pieczeniowa
    2 łyżeczki mąki
    olej do smażenia

Bitki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem .
    Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić .
    Oprószyć przyprawą do wieprzowiny .
    Na rozgrzanym oleju przyrumienić mięso .
    Dodać kostkę pieczeniową .
    Całość zalać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa .
    Wyjąć bitki na talerz .
    2 łyżeczki mąki rozmieszać w 1/4 szklanki wody , wlać do sosu , zagotować .
    Bitki podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami i ulubioną surówką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy