Biszkoptowy puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania;
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier.
Dokładamy powoli żółtka.
Delikatnie miksujemy.
Wsypujemy przesianą mąkę .
Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy wiórkami kokosowymi
Pieczemy w temp 175 stopni przez 15 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy biszkopt na 2 blaty.
2.Sposób wykonania;
2,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym.
W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki ,żółtka .
Na gotujące mleko wlewamy mieszankę mąk.
Gotujemy gęsty budyń .
Studzimy.
Miksujemy z miękką margaryną .
Wsypujemy do masy wiórka kokosowe.
Jeden blat biszkopta wkładamy do blaszki ,w którym go piekliśmy.
Skrapiamy wodą wymieszaną z wódką i cukrem.
Wykładamy na niego 3/4 części masy - kremu.
Przykrywamy drugim blatem,także go skrapiamy ponczem i smarujemy pozstałą częścią kremu.
Posypujemy grubo wiórkami kokosowymi.
Chłodzimy w lodówce około 3 godzin.
Kroimy w kostkę .
Komentarze