BISZKOPTOWA KAWA MROŻONA

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna na upalne dni

  • 10 min

Składniki:

  • (porcja na 1 szklankę)
    6 biszkoptów
    150 ml mleka
    6 kostek lodu
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Biszkoptowa kawa mrożona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miksera wrzucić kostki lodu, biszkopty (ja łamię na mniejsze kawałki), kawę zalać zimnym mlekiem i miksować około 1 minuty można dłużej zależy to od naszego miksera. Gotowy napój przelać do szklanki. Można udekorować bitą śmietaną i biszkoptami.

Porady

- W przypadku, gdy mikser nie rozdrabnia kostek lodu można je pokruszyć ręcznie i w takiej postaci wrzucić je do miksera i zmiksować z pozostałymi składnikami. - można dodać kawę smakową np. waniliową, czekoladową

Komentarze

Podobne przepisy